Prinsereceptie en optocht

Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul uit Pey gaat, na al een heleboel activiteiten te hebben afgewerkt, beginnen aan het hoogtepunt van de vastelaovendj 2016: de traditionele Prinsenreceptie en de optocht door ‘t Prinseriek Pej. Zaterdag 6 februari wordt om 17.33 uur de vlag gehesen op ’t Vastelaovesplein nabij het Patronaat in Pey. Aansluitend vindt de Prinsenreceptie van Prins Marcel II plaats vanaf 18.11 uur in zaal Pejjerhaof aan de Houtstraat in Pey. Zondag 7 februari brengt de vereniging een bezoek aan haar ASU-Ambassade in Echt. Bij de Ambassade aan de Kerkveldsweg-West zal de optocht van zustervereniging De Aester uit Echt bekeken worden. Deelnemers aan de grote optocht door Pey en omstreken kunnen die dag om 17.11 uur terecht bij Café ‘t Hingen om hier de optochtnummers in ontvangst te nemen. Maandag 8 februari trekt de Vastelaovesoptocht van de Aester Sjaelen Uul door ‘t Prinseriek Pej. Deze vertrekt dit jaar om 14.11 uur vanuit de kern Hingen en gaat vervolgens via Schilberg en Pey richting Slek. Al 63 jaar is v.v. De Aester Sjaelen Uul uit Pey trots op wat de deelnemers aan de grote optocht allemaal uit de kast halen aan ideeën, kleuren, lol en gezelligheid. Hier komt de gemeenschapszin pas echt tot zijn recht. Alle vier de kernen uit het ASU-riek zijn nauw bij de jaarlijkse optocht betrokken. Wagens, einzelgengers, (muziek)groepen, verenigingen en duo’s uit Slek, Hingen, Schilberg en Pey stelen ieder jaar de show. Om 18.11 uur vindt in Café ’t Slekkerhoes aan de Hoogstraat  de prijsuitreiking van de optocht plaats. Op dinsdag 9 februari wordt in ‘t Prinseriek Pej de vastelaovendj 2016 afgesloten met de 2e editie van het evenement: Fein op het Plein. Plaats van handeling: ‘t Vastelaovesplein bij Patronaat Pey. Aanvang: 18.11 uur. Om 21.11 uur wordt op het Vastrelaovesplein de vlag gestreken en zit de Vastelaovendj 2016 er weer op.