De 20e ASU-Vrouwluujzitting komt eraan!

In het Prinseriek Pej kennen ze al heel lang de roemruchte Vrouwluujzitting. Jaar in jaar uit worden de vrouwen van Pey, Hingen, Slek en Schilberg in de aanloop naar de vastelaovendj getrakteerd op een geweldige, cultureel hoogstaande, avond met spraakmakende artiesten en andere kommeidemaekers uit binnen- en buitenland. En zaterdag 30 januari gaat alweer de 20e editie van het spektakel de lucht in. De Vrouwluujzitting van De Aester Sjaelen Uul is in de loop der jaren uitgegroeid tot de enigste echte en oudste zitting van de gemeente Echt-Susteren. De Pejjer Vrouwluujzitting was uniek, is nog steeds uniek en zal ook altijd uniek blijven. Wat ook mooi is aan Vrouwluujzitting in Slek is dat men tijdens de happening gewoon kan blijven staan.

‘t Is de bedoeling dat op zaterdag 30 januari de zaal van ’t Slekkerhoes aan de Hoogstraat in Slek om 18.33 uur open gaat voor de 20e Vrouwluujzitting van Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul. Er is geen voorverkoop en de kaarten aan de zaal kosten slechts 100 Eurodubbeltjes. Om zeker te zijn van een goed (staan)plaatsje is het verstandig om op tijd naar ‘t Slekkerhoes af te reizen. Over het programma worden zoals te doen gebruikelijk vooraf geen mededelingen gedaan. Dat moet een verrassing blijven.

Overigens trekt een dag later, op zondag 31 januari, vanaf 14.11 uur de vermaarde Kènjeroptoch door de straten van de kern Slek. Alweer voor de 51e keer. De organisatie van een en ander is in handen van Buurtvereniging St. Antoniusput in samenwerking met het Optochcomité van vv De Aester Sjaelen Uul. Vanaf 13.00 uur kunnen in Café-zaal ’t Slekkerhoes de optochtnummers worden afgehaald en na afloop vindt in diezelfde locatie de prijsuitreiking plaats.

 

579628_422944897788008_118752225_n