Zaterdag 4 januari prinsuitroepen

Op zaterdag 4 januari 2020 gaat het vastelaovesseizoen van VV De Aester Sjaelen Uul weer van start middels het uitroepen van de 67e prins voor het vastelaovesseizoen 2020. Na een succesvol jubileumjaar voor de de vastelaovesvereniging met de Jubileum Prins Roel I zal deze plaats moeten maken voor zijn opvolger.

De vastelaovesvereniging heeft al jaren een traditie met de prinsetoto waar men een gokje kan wagen wie de nieuwe prins wordt van VV De Aester Sjaelen Uul Pej. Uit een van deze elf kandidaten  zal dan ook de nieuwe prins worden gekozen door de 3 wijzen. Op deze avond zal Prins Roel I afscheid nemen van zijn prinsschap met het uitspreken van zijn zwanenzànk. Prins Roel I  zal de nieuw prins in het seizoen 2020 begeleiden als adjudant. Anders dan de voorgaande jaren is er op deze avond ook het Sjlagerkonkoer, maar het sjlager comité heeft er voor gekozen om na het jubileumseizoen voor een andere opzet te kiezen.

De nieuwe prins krijgt zeer zeker zijn eigen sjlager gepresenteerd en deze wordt natuurlijk ten gehore gebracht. Er is een avond vullend programma  met de wel bekende band de Badmötse. Deze band staat alom bekend om hun covers van vastelaovesliedjes.

Vasteloavesvereniging De Aester Sjaelen Uul nodigt iedereen dan ook van harte uit om er samen een gezellige avond van te maken.

Dit prinsuitroepen vind in het MFC plaats, voorheen Pejjerhaof,  en de zaal gaat open vanaf 19.00u.